Aduan Terhadap TNB (Tenaga Nasional Berhad) – Gunakan Saluran Yang Betul

Since TNB asyik duk repost template dia mari sini aku kongsikan pengalaman aku buat report, aku buat report mcm korang sebab 3 bulan bill yang spike nie aku kena 1540++ something, which is sebulan bill aku selalunya 270-290.

tade beza pkp x pkp dua-dua aku dkat rumah sebab kerja mostly dari rumah. So aku x puas hati, submit aduan, email semua slow, so aku report dekat Suruhanjaya Tenaga.

sebab dorang monopoli, korang takkan ada pilihan untuk tak bayar punya. Submit dekat Suruhanjaya Tenaga, seminggu kemudian dorang datang check meter dekat rumah sebab tu routine dorang kena hantar dekat Suruhanjaya Tenaga.

TNB Reps cakap 15 report je so far diorang terima, aku reply dah 15 orang je yang reti dan ada masa nak isi borang aduan, orang lain tak ada masa nak complaint proper memanglah dapat report sikit.

SO, korang please submit report dekat sini
https://www.st.gov.my/en/microsites/index/4/8

under bil tarif, Kenaikan bil tidak munasabah. Bagi TNB sebanyak report yang boleh dorang bagi korang masalah, bagi masalah balik dekat dorang, itu je the least we can do, tapi kalau dah 1000 report, susah diorang nak padam mcm tu je.

takdelah TNB Rep tu eksen sangat ckp 15 report je dorang dapat untuk masalah PKP nie

korang takkan dapat punya duit korang balik, kalau nasib baik dorang kredit balik, tapi apa yang TNB buat nie aku rasa sangat menganiaya orang.
paling sakit hati dorang reply template je untuk semua complaint.

credit : Azmierul Che Mat (FB)

Related Post

2 Replies to “Aduan Terhadap TNB (Tenaga Nasional Berhad) – Gunakan Saluran Yang Betul”

  1. GURMIT SINGH
    AC.NO. 220241318904

    BIL TNB SAYA TERLALU TINGGI (12/3/20 HINGGA 10/6/20).berbanding bil lama..
    minta jasa baik tuan tolong re check. tq

Comments are closed.